Kötelező lett a központi szellőztető rendszer (2021.01.01-től)

Szeretnénk felhívni egy fontos, friss változásra a figyelmed, mely szerint az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet 2., friss levegő igény biztosítására vonatkozó pontja módosult, mely 2021.01.01.-i hatállyal lépett életbe:

A rendelet értelmében, a komfortterekben központi szabályozott szellőztetőrendszerekkel kell biztosítani a szükséges friss levegő mennyiséget, és az elvezetésre kerülő szennyezett levegőt, azaz az igény szerinti légcserét.

A rendelet 2. pontja egészült ki egy 2.4. ponttal, mely szerint:

„2.4.   Az épület 2.1. vagy 2.2. alpontban meghatározott, a tartózkodási zónába minimálisan bejuttatandó friss levegő mennyiséget és az elvezetésre kerülő szennyezett levegőt, így a légcserét, csak szabályozott működésű hővisszanyerős szellőztetőrendszer vagy központi elszívásos szellőzés kiépítésével lehet biztosítani, mely a belső páratartalom és CO2-szint alapján automatikusan és folyamatosan, igény szerint üzemel. A rendszer részeként és kialakításánál figyelembe vehetők a friss levegő bevezetésére alkalmas passzív, automatikus működésű páraszabályozású légbevezető elemek. Az épület külső nyílászáróinak teljes vagy részleges nyitásával történő friss levegő bejutást a 2.1. és 2.2. alpontban meghatározott érték számításnál nem szabad figyelembe venni.”
 


Szeretnél te is jól szellőztetett házban lakni?

Rendeld meg szakmai tanácsadás szolgáltatásunkat, segítünk!
Ára bruttó 50 000 Ft, melyet jóváírjuk a szellőztető gép PROJEKT árából, amennyiben nálunk vásárolsz komplett szellőztető rendszert!

MEGRENDELEM a szakmai tanácsadást itt


Ha még nem kértél árajánlatot szellőztető rendszer anyagra, itt ingyenesen megteheted:
ÁRAJÁNLAT AZONNAL A TE HÁZADRA

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük